Retail marketing consultant

Je bent op zoek naar een specialist in retail marketing? Ik ben Koen Leicher, freelance marketing consultant in retail marketing en e-commerce. Ik help (r)etailers groeien.

Contacteer me vrijblijvend.

Retail marketing specialist

Retail marketing is een specifieke tak van sport. Je mag sambavoetbal spelen zoveel je wil, op het einde van de dag tellen het aantal klanten en hoeveel ze spendeerden. Ik ken het klappen van de retail zweep en kom je graag helpen. Met raad en daad.

Retail marketing consultant: diensten

Je kan met op 2 manieren inschakelen. Enerzijds bied ik project management aan. Dit kan gaan van kleine, duidelijk afgebakende projecten tot interim opdrachten van 3, 6 tot 12 maanden.

Anderzijds geef ik ook advies op marketingstrategisch vlak. Hoe positioneer ik me ten opzichte van mijn concurrenten? Wat communiceer ik in de markt? Welke kanalen zet ik in? Allemaal vragen waar ik – samen met jou en je organisatie – een antwoord op formuleer.

Retailer die consultant werd

Ik ben geen consultant die zich specialiseert in retail. Ik ben een retailer die consultant werd. Ik kom met andere woorden uit het vak en weet wat het is om dagelijks in de retail realiteit te staan.

Ervaring

Ik ben Koen Leicher. Tractor Consulting is de vlag waaronder ik als freelance marketing consultant mijn kennis en kunde ter beschikking stel. Ik heb meer dan 10 jaar marketingervaring bij grote en kleine communicatiebureaus, als marketing manager bij de Belgische retailer colora, en als e-commerce project manager.

Mijn expertise bevindt zich op het kruispunt van retail marketing, e-commerce en omnichannel marketing. In de manier waarop je mijn diensten kan inschakelen, ben ik heel flexibel.

Waarom Tractor Consulting?

Zes goede redenen om met Tractor Consulting te werken:

  1. Voetjes op de grond en pragmatisch
  2. Flexibel. Zowel qua inzet, als qua kost.
  3. +10 jaar marketingervaring
  4. Externe blik. Als je in de fles zit, kan je niet lezen wat er op het etiket staat.
  5. Onafhankelijk. Van interne gevoeligheden, van historiek, van software, …
  6. Focus op jouw project = vooruitgang

Net wat je nodig hebt? Of niet helemaal?

Contacteer me vrijblijvend.